El Berta Franquet és un vi molt característic. Ens recorda aquells vins clàssics del Priorat que tenen la corpulència i la sedositat d'una terra càlida i abrupta. De color negre pruna intens, de capa molt alta, brillant i net. De ribet amb algunes espurnes malva clar i, llàgrima, d'alt contingut glicèric que fa que sigui, molt lenta.

Recent obert, a copa parada, se'ns presenta agressiu. Amb notes de reducció molt intenses, de cuir i animals, característiques d'una bona extracció i, senyal d'una alta maduració del raïm. En oxigenar-lo intensament, van apareixent les notes més especiades, de pebres, xocolates, regalèssia negra, procedents de les varietats de raïms i del terreny. Amb un toc de cafè i cacau, procedent del torrat de les barriques, és un vi que necessita de grans estones d'oxigenació o, d'un decantat força agressiu, acompanyat d'unes copes grans per donar-li aire i temps.

Amb un atac intens omple ràpidament la boca de sensacions càlides, sedoses d'espècies i xocolata amarga. Un cos amb un rerafons de mores madures, sorprenentment llarg en boca i, amb un final de caramel dolç de maduixa, que el fa molt golós, i que deixa la boca demanant una altra copa. Els tanins estan tan ben integrats que, tot i no despuntar, deixen constància que hi son, deixant la boca impregnada de sabors de regalèssia. Amb un grau alcohòlic força elevat, en cap dels moments del tast notem que l'alcohol hi sigui present. La seva integració en el vi ha estat perfecta i, li aporta el cos i potència necessàries, per a convertir aquest vi en tot un Priorat, caràcter del seu territori.

És un vi molt intens, que demana d'una bona oxigenació abans de beure'l. De fer-ho, ens trobem a la boca amb les sensacions d'un petit tall de terreny especial, fruit de la voluntat de voler expressar el que és un Priorat per part d'un elaborador que sent i viu la seva terra.Tornar als nostres vins.